Önemli Bilgiler
Son Güncelleme:
- English
- Türkçe
Üniversitenin lisansüstü eğitim yönetmeliğinin 25. maddesine göre, yüksek lisans programlarında başarılı sayılmak için kredi derslerinde en az CC, doktora programlarında ise en az CB notu alınması gerekmektedir.
Tez Danışmanı Ataması Hakkında Önemli Hatırlatma
Güz döneminde, ileride yaşanabilecek olası kayıt sorunlarını önlemeniz için önemli bir konu olan tez danışmanınızı belirlemelisiniz. Eğer Güz döneminde
- II. yarıyılınıza başlayacak bir yüksek lisans öğrencisi veya
- III. yarıyılınıza başlayacak bir doktora öğrencisi iseniz, tez danışmanınızı en kısa sürede belirlemeniz GEREKMEKTEDİR (henüz belirlemediyseniz).
- Güz dönemine başarılı bir şekilde kayıt olabilmek için tez danışmanınıza ait lisansüstü dersleri eklemeniz gerekmektedir.
Kayıtlı olduğunuz programın müfredatını, kayıt kurallarını ve üniversitemiz lisansüstü eğitim yönetmeliğini bilmeniz çok önemlidir. Kurallar ve yönetmeliklere uyulmaması telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabilir. Bu nedenle aşağıda belirtilen konulara kayıt sürecinde dikkat etmeniz önemlidir:
- Okuduğunuz dönemin I. Dönemi için kayıt işlemlerinizi gerçekleştiriniz. Kaydınızın Danışmanınız tarafından onaylandığından emin olunuz. Danışman onayı olmayan kayıtlar geçersizdir.
- Geç kayıt yapılmayacaktır. (27-30 Eylül arasında olan kayıt süresini kapsayan iş göremezlik raporu olanlar hariç. Enstitüye sunulacak sağlık raporunun ODTÜ Sağlık Merkezi tarafından da onaylanmış olması gereklidir.)
- METU SİS'te oluşan bir sorun nedeniyle kayıtsız durumda kalanların Bilgi İşlem Daire Başkanlığından ıslak imzalı olarak aldıkları ve ortaya çıkan sorunu açıklayan belgeyi Enstitüye iletmesi gerekmektedir.
- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin 4 dönemde kredili ve kredisiz bütün derslerini tamamlaması gerekmektedir (500, 600, 800 ve 900 kodlu dersler bu kapsamın dışındadır. Bu dersler mezuniyete kadar devam eder). Dönem sayısını ve müfredata göre eksik dersiniz olup olmadığını kontrol ediniz.
- Yüksek lisans öğrencisi iseniz 500 ve 800 kodlu, doktora öğrencisi iseniz 600 ve 900 kodlu dersleri doğru ders ve şube (section) numarası ile eklediğinizden emin olunuz.
- "Replace" yapmanız gereken dersler varsa kayıtlar sırasında yapılması zorunludur.
- Programınızın zorunlu derslerini tamamlamanız gerekmektedir. Zorunlu dersten muafiyet yapılamamaktadır.
- Ders alma dönemi (ilk dört dönemi) biten öğrenciler sadece NI statüsünde ders alabilirler.
- Almış olduğunuz derslerin kategorilerine lütfen dikkat ediniz. EABD'niz müfredatına göre mecburi ve seçmeli derslerin doğru kategorilerde alınması gereklidir. Yanlış kategoride alınan, özellikle yanlışlıkla NI kategorisinde, dersler mezuniyet sırasında önemli sorunlara neden olabilmektedir. Lütfen harf notu belli olan bir dersin kategorisinin değiştirilemeyeceğini hatırlayınız.
- Yüksek lisans ve doktora eğitiminiz boyunca bir kere "Araştırma Etiği ve Metodu" dersi ve EABD müfredatında belirtilen sayıda seminer dersini aldığınızdan emin olunuz.
- Doktora yeterlilik sınavlarına girebilmek için ders yükünün tamamlanmış olması gerektiğini ve ders alma dönemi bittikten sonra ders alınamayacağını (doktora komitesinin belirleyeceği geçme koşulu ders (NI statüsünde alınabilir) hariç) hatırlayınız.
- DYS sınavından koşullu geçtiyseniz, koşul olarak belirlenen dersleri almak ve en az BB notu ile geçmek zorundasınız. Kayıtlar sırasında belirlenen koşula dikkat ediniz.